Sayfalar

21 Kasım 2010 Pazar

Güneş Sistemi ve Gezegenler

Güneş Sistemi Slayt Şov

Sunudan kısa bir kesit;

GÜNEŞ SİSTEMİ:
* GÜNEŞ
* GEZEGENLER
* ASTEROİTLER
* METEORLAR
* KUYRUKLU YILDIZLAR

Merkezinde Güneş, çevresin­de elips yörüngeler üzerinde dönen 9 gezegen, bun­lara ait uydular, kü­çük gezegenler, göktaşları, meteorlar ve kuyruk­lu yıldızlardan oluşan gökcisimleri topluluğu­na Güneş sistemi denir. Güneş sisteminde­ki ısı ve ışık kaynağı güneş­tir.

GÜNEŞ:
Güneş çekirdek, ışınım bölgesi, kaynaşım bölge­si, ışık küre, renk küre ve taç küre olmak üzere altı katmandan olu­şur. Güneş, kendi ekseni etrafında döndüğü gibi, Samanyolu Galaksisi çevresin­de de döner. Güneş'in çapı, Dünya'nın çapının 100 katına ve Ay'ın çapının 400 katına eşittir. Güneş'in sıcaklı­ğı 15 milyon oC’nin üzerindedir. Bu nedenle Güneş'in yapısında bulunan madde­ler gaz halindedir. Bu gazların dört­te %81’ini hidrojen, %18’ini helyum, %1’ini de çeşitli gaz­lar oluşturur. Güneş'in yapısındaki hidrojen atomları­nın helyuma dönüşmesi sırasında enerji açığa çı­kar. Buna Güneş enerjisi denir.

>>>Devamı için aşağıdaki adresi kullanarak sunumun tamamını bilgisayarınıza indiriniz.

Yazar: Bilinmiyor

Konuyla ilgili aramalar: güneş sistemi ve gezegenler , güneş enerjisi , gezenler hakkında slayt , asteroitler , meteorlar , kuyruklu yıldızlar

--> COĞRAFYA SUNUMLARI SAYFASINA DÖN <--

Güneş Sistemi Adlı Sunumu İndir

2 yorum: