Sayfalar

27 Kasım 2010 Cumartesi

Sınavlarda Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Sınavlardan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz

Sunudan kısa bir kesit;

SINAVDAN ÖNCE GENEL TAVSİYELER:

* Bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçiriniz. Böylece, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe karşı uyanık olmanızı ve kendinizi değişikliklere karşı yeniden düzenlemeyi sağlamış olursunuz.
* Cevap kağıdına işaretleme yaparken kaydırma yapmamaya dikkat ediniz.
* Sınava en iyi bildiğiniz testten başlayınız.
* Tamamen sınava konsantre olmaya çalışınız.
* Soruları cevaplarken hız ve doğruluk açısından bir denge sağlayınız. Çok hızlı çalışıp hata yapmaktan veya aşırı dikkatli davranarak bir soru üzerinde gereğinden daha uzun bir süre durmaktan kaçınınız. Soru çözümünde akılcı davranınız.
* Doğru seçeneği buldum diyerek diğer seçenekleri okumadan geçmeyiniz.
* Bir soruyu belirli bir süre geçtiği halde çözemiyorsanız soru üzerinde uğraşmayı bırakınız. Bölümdeki diğer sorularında aynı puan değerine sahip olduğunu düşünerek bu sorulara yöneliniz.
* Zamanı çok iyi değerlendirmeniz gerektiğini unutmayarak temponuzu ayarlayınız. Ancak sürekli zamanı kontrol ederek zamanla aşırı ilgilenmeyiniz.
* Testleri çözerken yöneltme sorusunu (soru kökünü) iyi okuyunuz. Neyin sorulduğunu tam olarak anlamadan doğru cevabı aramaya çalışmak sonuçta sizi yanılgıya düşürebilir.
* Bazen soru kökü “olamaz”, “değildir”, “yanlıştır”, “olmamalıdır”, gibi olumsuz ifadeler taşıyabilir. Zihin hep olumlu soru türlerine şartlandığı için, sorudaki olumsuz ifade gözden kaçabilir. Bu yanlışı yapmamaya çok dikkat etmelisiniz.
* İki seçenek arasında doğru cevap olması açısından bir fark göremiyorsanız tahminde bulununuz. Yapacağınız ilk tahminin daha isabetli olacağını ve tahmininizi değiştirmenin zaman kaybına sebep olacağını dikkate alınız.
* Eğer zihninizin sınavdan koptuğunu farkeder veya hissederseniz (aynı satırı veya soruyu anlamadan tekrar tekrar okursanız, camdan bakıyorsanız vb.) birkaç saniye için zihninizi dinlendirmeye ihtiyacınız var demektir. Kaleminizi bırakın, gözlerinizi kapatın, alnınızı ve şakaklarınızı ovarak veya sizi rahatlatacak başka bir dinlenme egzersizi yaparak 15 saniye gibi bir süreyi bu amaçla kullanınız.
* Süreyi son saniyesine kadar kullanınız.
* Giriş sınavında zamana karşı yarışılacaktır. Zaman baskısı soruların güçlük derecesini yükseltecektir.

>>>Devamı için aşağıdaki adresi kullanarak sunumun tamamını bilgisayarınıza indiriniz.

Yazar: Bilinmiyor

Konuyla ilgili aramalar: sınav teknikleri , sınavda dikkat edilmesi gereken kurallar , sınavda neye dikkat etmeliyiz , sınav esnasında uyulması gereken kurallar , sunum , ppt , slayt

--> EĞİTİM - ÖĞRETİM GENEL SUNUMLARI SAYFASINA DÖN <--

Sınavlarda Nelere Dikkat Etmeliyiz Adlı Sunumu İndir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder