Sayfalar

18 Aralık 2010 Cumartesi

Bulutlar

Bulutlar ppt slayt

Sunudan kısa bir kesit;

Gökyüzü neden mavidir?
Beyaz güneş ışığı atmosferden geçerken, havadaki moleküller, özellikle nitrojen, mavi rengi dağıtır. Diğer renkler yeryüzüne çok az yansıyarak ulaşırlar. Mavi ışık her yerden geliyormuş gibi gökyüzünde tamamen dağılır. Gökyüzü bu yüzden mavi görünür.

Bulutlar neden beyazdır?
Bulutlar beyazdır çünkü bulutları oluşturan su buharı mavi ışığı dağıtan moleküllerden daha büyüktür. Bu nedenle bulutlar kendilerine gelen bütün renkleri yansıtırlar. Beyaz görünmelerinin nedeni budur. Fakat bulutlar çok yoğun olduklarında ışığın tamamen geçmesine izin vermezler. Bu yüzden bazen gri ve yüklü görünürler.

Bulutlar nasıl oluşur?
Güneş ışığı yeryüzünü ısıtır. Isınan hava, soğuk havadan daha az yoğun olduğu için yükselmeye başlar. Ve bu hava yükseklere çıktıkça soğur. Isınan havanın tuttuğu su buharı, yükseklerde soğukla karşılaşınca yoğunlaşır ve bulutları oluşturur. Bulutlar soğumaya devam ettikçe, içerdiği su buharı tamamen yoğunlaşır ve yağmur, kar ya da dolu olarak yeryüzüne iner.

Bulut çeşitleri:
Kümülüs bulutları
Stratüs bulutları
Sirüs bulutları

Kümülüs bulutları:
Kümülüs bulutları büyük pamuk toplarına benzerler. Açık havada, gökyüzü maviyken görünürler. Sürekli şekil değiştirirler. Kümülüs bulutları su ve buzdan oluşan orta yükseklikteki bulutlardır.

Stratüs bulutları:
Bu bulutlar en alçak bulutlardır. Gri renklidirler, çok yoğun bir sis şeklinde görünürler. Stratüs bulutları kar ve yağmur getiren bulutlardır.

Sirüs bulutları:
Sirüs bulutları gökyüzünde tüy şeklinde görünürler. Yeryüzünden yaklaşık 7 km yüksektedirler. Sirüs bulutları buz kristallerinden oluşur ve güneş ışınlarını geçirecek kadar incedir.

Artık bulutların oluşumunu ve çeşitlerini biliyoruz.

>>>Devamı için aşağıdaki adresi kullanarak sunumun tamamını bilgisayarınıza indiriniz.

Yazar: Bilinmiyor

Konuyla ilgili aramalar: Bulutlar sunum

--> COĞRAFYA SUNUMLARI SAYFASINA DÖN <--

Bulutlar Adlı Sunumu İndir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder